Element Özellikleri

Element özelliklerinden 1. derste bahsetmiştik. özellik="değer" şeklinde kullanılan bu özellikler siteyi daha kullanışlı hala getirir. Hadi bazılarına göz atalım.

<h1>

<h1 align="center">Yazı</h1> 
Bu özellik başlığın orta, sağ, sol gibi herhangi bir yerde durmasını sağlar. "center" yazan "right","left" de yazılabilir.

<a href="Adres" title="Tıkla">Bağlantı</h1>
Bir başlığa link vermenizi sağlar. "title="Yazı" özelliği mousenin yazı üzerinde bekletildiğinde çıkan yazıyı belirtir. <a> etiketinin de özelliğidir. "Bağlantı" yazan yere Yazı yazılıp "Adres" yazan yere link yazılır.

Hadi bakalım şimdi sitenizin başlığına bir adres verin. Adresi siz belirleyin. Bu arada birde başlığı ortalasanız iyi olabilir.

<a>

<a href="Adres" title="Tıkla">Bağlantı</a>
<a href="Adres" target="_blank" title="Tıkla">Bağlantı</a>
<h1> etiketinin özelliği gibidir fakat başlığa değil yazıya link verilir. "target=_blank"" sayfayı başka bir sayfada açar. Dikkat. Site adresinin başına "https://" koymayı unutmayın. Yoksa hata verebilir.

<a title="Hey">Burada Bekle</a>
<h1> etiketinin özelliği gibi mouseyi yazı üzerinde bekletince çıkan yazıdır.

<a name="Wolder King"> WolderKing Eğitim </a>
Bu name özelliği kodda bir değişiklik yapmaz ve sadece bizim kodları kolay yazmamızı sağlar. Yani herhangi bir koda isim koyuyormuş gibi düşünün.

<body>

<body bgcolor="yellow"> <a> Wolder King </a> </body>
Sayfaya arka plan rengi eklemeyi sağlar. "yellow" yazan yeri diğer ingilizce renklerle değiştirebilirsiniz. Bu arada sitenize bir arka plan rengi ekleyin.

Bu ders bu kadar. Sitenizi bu kodlarla geliştirin. Bir sonraki derste frame'i göreceğiz. Zor bir ders olacak. Kolay gelsin.


0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz Başarıyla İletilmiştir. Kinger veya Takipçisi iseniz Puanınız Eklenecektir. Teşekkürler.

 
Wolder King © 2014. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top
Verification: 4ee027a2dd0c4225