Tablolar

Tablolar çok kolaydır. Fakat büyük tabloları ve hücreleri birleştirilmiş tabloları kontrol etmek hiç kolay değildir. Neyse hadi başlayalım.

Tablo açmak için ilk olarak <table> etiketini kullanırız. Her satır için <tr> etiketini her satıra sütun eklemek için <tr> etiketinin içine <td> etiketi koyarız. Örneğin:

<table>
<tr>
<td>1</td>
<td>2</td>
</tr>
<tr>
<td>3</td>
<td>4</td>
</tr>
</table>

İlk olarak tablo etiketini açtık. Sonra bir satır oluşturduk. Satırda daha kaç sütun olduğu belli değil. Sonra satıra sütun ekledik. Satırı kapattığımız zaman sütün sayısı belli oldu. Aynı şeyi aşağıyada yapıp tablomuzu bitirdik. Burası kolay kısım. Şimdi gelelim hücre birleştirmeye.

<table>
      <tr>
         <td colspan="2">1</td>
      </tr>
      <tr>
         <td rowspan="2">2</td>
         <td>3</td>
      </tr>
      <tr>
         <td>4</td>
      </tr>
   </table>

Burada sütunları birleştirmek için "colspan". Satırları birleştirmek için "rowspan" kullandık. Bu özelliklerin hemen yanındaki kaç satırlık ya da sütunluk yer kapladığını gösterir. Örneğin 1. satırda 1 ve 2'yi birleştirmek için, yada onun yerini tutması için 2 sütunluk yer kaplamasını sağladık. Bir adet sağ doğru uzadı diye düşünelim. Sonra satırları alt alta 2 kere birleşsin diye "rowspan"a 2 yazdık. Böylece bir alta kaydı. Fakat başta "colspan" bir sütun sağa kayıp tabloyu uzatmıştı. Bundan dolayı "rowspan" ile bu uzatmaları tek tek tamamlamalıyız. Eğer boyutlarını değiştirmek istiyorsanız "width" ve "height" kullanabilirsiniz. Tablo içindeki yazıları ortalamak veya sağa, sola almak istiyorsanız "aling="center"" özelliğini kullanın. Anlamadığınızı biliyorum. Bunları kod deneme editöründe deneyerek öğrenebilirsiniz. 

Bu ders bu kadar. Tabloları anlamak zordu. Sitenize tablolardan ekleyin ve biraz çalışın. Sonraki dersimizde tablo özelliklerini göreceğiz. Kolay gelsin.

1 Yorum:

Yorumunuz Başarıyla İletilmiştir. Kinger veya Takipçisi iseniz Puanınız Eklenecektir. Teşekkürler.

 
Wolder King © 2014. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top
Verification: 4ee027a2dd0c4225